Nu kan du förtidsrösta

⛪️ Den 17 september är det kyrkoval och då har du som är medlem i Svenska kyrkan möjlighet att rösta på Borgerligt alternativ – en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp i Svenska kyrkan som representerar dig med borgerliga värderingar.

? Från den 4 september kan du förtidsrösta på pastors- eller församlingsexpeditioner i hela landet. Röstkortet har du fått i brevlådan. (Om du saknar ditt röstkort kontakta i första hand din församling, men det går även att få ett nytt röstkort på andra orter. Då måste du kunna legitimera dig.)

ATT FÖRTIDSRÖSTA 4-17 SEPTEMBER

 På https://www.svenskakyrkan.se/kyrkoval finns en karta med alla röstningslokaler och öppettider. Om det inte finns valsedlar för Borgerligt alternativ där du är, ta blanka valsedlar och skriv ”Borgerligt alternativ” på dem.

 Tänk på att om du förtidsröstar utanför din församling så behöver du använda blanka valsedlar där du själv skriver namnet på nomineringsgruppen samt namnen på de kandidater som eventuellt vill personrösta på. En förteckning över grupper och kandidater ska finnas på alla röstningsställen.

 Du kan också söka efter dina kandidater i Borgerligt alternativ: https://kandidatvisning.svenskakyrkan.se/